Gazete Cumhuriyet

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bilgi
  4. »
  5. İstanbul’un Yeni Gözdesi: Romeno İstanbul

İstanbul’un Yeni Gözdesi: Romeno İstanbul

Gazete Cumhuriyet Gazete Cumhuriyet -
92 0
Fidan Makina: İnovasyonun Öncüsü

İtalyan mutfağının seçkin lezzetlerinden oluşan zengin menüsüyle Maslak 1453’te hizmet vermeyen başlayan Türk iş insanı Mehmet Olcay’ın yeni restoranı Romeno İstanbul kısa sürede İstanbul’un yeni gözde mekanlarından biri haline geldi. Rönesans döneminin izlerini taşıyan dekorasyonu ile dikkatleri üzerine çeken restoranda ünlü İtalyan mimar Fabrizio Binotto’nun imzası yer alıyor.

İtalyan Mimarisinden Esintiler

Ünlü İtalyan mimar Fabrizio Binotto’nun öncülüğünde yürütülen mimari dekorasyon çalışmaları 6 aylık bir çalışma sonucunda tamamlanmış. Restoranın konseptinde ise Rönesans döneminin detay işçiliğine ve ışık-gölge oyunlarına ağırlık verilmiş. Duvarlarda ve iç alanda İtalyan heykelciliğin klasik örneklerinden faydalanılmış. Restoranın bar bölümü içinse yurt dışındaki yüzden farklı seçkin restoranın konsept tasarımları titizlikle incelenmiş. Olcay Holding CEO’su Mehmet Olcay, tasarım sürecinin her aşamasında mimari ekiple birlikte titizlikle bir çalışma örneği sergilemiş.

İddiaları Lezzetlerin Arkasında Ödüllü Şef

Gastronomi alanındaki seçkin gurmelerden kısa sürede tam puan alan restoranın önümüzdeki günlerde Michelin Rehberi’ne girmeye hak kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul’un sayılı İtalyan restoranlarından biri olan Romeno’nun lezzetlerinin arkasında ise uluslararası arenalarda boy göstermiş ve gastronomi ödülleri kazanmış genç şef Cem Sevim bulunuyor. Genç şef, lezzetlerinin başarılarını ise mutfaktaki tüm ürünlerin taze ve mevsiminde özenle seçilmiş mahsullerden oluşmasına bağlıyor. Romeno’nun etleri ise ünlü restorancı Nusret Gökçe’nin de bir dönem etlerini temin ettiği Kars yöresindeki özel bir çiftlikten geliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir